6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kenenin ısırdığı yaşlı adam öldü

Sivas'ta Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle tedavi gören 70 yaşındaki kişi öldü.

Alınan bilgiye göre, Tokat'ın Zile ilçesine bağlı bir köyde yaşayan 5 çocuk babası M.B. (70) ile eşi H.B'yi, yaklaşık bir hafta önce, tarlada çalışırken kene ısırdı.

Testisine yapışan keneyi utandığı için kimseye söylemeden kendisinin çıkardığı öğrenilen M.B, eşini hastaneye götürmesine rağmen kendi durumunu bildirmedi. Bir süre sonra rahatsızlanan M.B, yakınları tarafından Zile Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Buradan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Tokat Devlet Hastanesine gönderilen M.B, durumu ağırlaşınca dün Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

Enfeksiyon hastalıkları servisinde tedavi gören M.B, gece yaşamını yitirdi.

Bu arada, ayağını ısıran keneyi kendisinin çıkardığı bildirilen H.B'nin tedavisinin Tokat Devlet Hastanesinde sürdürüldüğü, durumunun iyi olduğu belirtildi.

Aynı köyde yaşayan 2 çocuk annesi D.S. (41) de 5 gün önce, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle tedavi gördüğü Sivas'ta yaşamını yitirmişti.

AA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 12:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gül öz IP: 78.163.106.xxx Tarih : 2.06.2008 14:56:18

ALLAHTAN RAHMET YAKINLARA BAŞSAĞLIĞI SABIR DİLİYORUM.BU KENELER YÜZÜNDEN BAHÇELERE ÇIKAMAZ OLDUK ARTIK MİLLETİN KORKULU RÜYASI OLDU,BUDA Bİ TERÖR GİBİ YA,DUYUYORUZ BİRİDAHA ÖLMÜŞ,NEDEN KENEDEN,SİVASI KENELER BASTI ÇOCUKLARIMIZI BAHÇELERDEN UZAK TUTAR OLDUK,BU SON KENE VAKASI OLUR DİLEKLERİMLE İNŞALLAH.