5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

'Kent Kart' dönemi resmen başladı

Sivas'ta toplu taşıma otobüslerinde kullanılacak Kent Kart, dün Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından yapılan tanıtımın ardından devreye konuldu.


Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde yapılan tanıtım etkinliğine Vali Yardımcısı Zafer Ataman, AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Halk Otobüsçüler Derneği Başkanı Selehattin Çimen ve Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal'ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Sami Aydın, 2005 yılının Mayıs ayının sonunda şehir içi toplu taşım konusunda reform yaptıklarını belirterek, "Onlarca halk otobüsü, 9 ayrı semte çalışan minibüs hatları ile Sivas'ta toplu taşımacılık yapılıyordu.

Hizmete kullanılan araçların hepsi yaşlı ve eski idi. Bu tarihte ulaşımı tek havuzda toplamak için çalışmaları başlattık. 8 minibüs durağı ile halk otobüslerini bir tutarak, on model yani ve lüks yolcu otobüsleri alınarak taşımacılık başladı" dedi.


Yapılan bu çalışmadan sonra haksızlığı ortadan kaldırmak, vatandaşa daha rahat ve iyi koşullarda ulaşım imkanı sağlamak için Kent Kart dönemine geçtiklerini kaydeden Başkan Aydın, "Artık Sivas'ta bilet ve para olayı ortadan kalktı. Her otobüse konulan sistem ile bilet veya para yerine Kent Kart kullanılmasına geçildi. Bu sistemin birden çok avantajı var. İlki, şoförler arası haksız rekabet ortadan kalkacak. Çünkü bu sistem ile tek havuzda toplanacak olan yolcu taşıma ücretleri, tüm otobüslere eşit olarak dağıtılacak. Yani bundan sonra hiçbir şoför arkadaşımız, daha çok yolcu almak için sıra konusunda geç gitme olayına giremeyecek" diye konuştu.


Başkan Aydın, kart sistemi sayesinde tüm otobüslerin sürekli olarak internet üzerinden kontrol edileceğini de sözlerine ekleyerek, "Tüm araçlara takılı olan kart tanıma sistemi, aynı zamanda araç takip sistemi olarak kullanılacak. Belediye ve otobüs derneği, hangi otobüsün nerede, kaç hızla gittiğini, durak harici yolcu indirip bindirdiğini kolaylıkla takip edebilecek. Bu kurallara uyulacağından şehir içi trafikte de aksamalar olmayacak" dedi.
Başkan Aydın, bugüne kadar tam abonman kart satışının 23 bin 600, indirimli kartların sayısının da 13 bin olduğunu belirterek, "Ülkemizdeki ilgili kanunlarda kimlerin halk otobüslerinden ücretsiz, kimlerin indirimli yararlanacağı açıkça belirtilmiştir. Bizler indirimli veya ücretsiz kart kullanacak olan vatandaşlarımızı belirleyerek, ona göre kart veriyoruz. Bugüne kadar indirimli veya ücretsiz binmek isteyen yaklaşık 6 bin istismarcıya Kent Kart sayesinde engel olduk" ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmaların ardından protokol üyelerine ücretsiz ve içlerinde 2 YTL'lik otobüste binme hakkı bulunan kartlar dağıtıldı. Ardından Başkan Aydın, Vali Yardımcısı Ataman ve AK Parti Sivas Milletvekili Açıkalın, kurdele keserek kartlarla otobüse bindi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 06:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilek taş IP: 78.162.195.xxx Tarih : 21.11.2007 14:55:57

tamam kent kartgüzel oldu hoş olduda neden herkes yararlanamıyor mesela ben ünverste öğrencisiyim ama öğrenci için kent kart alamıyorum neymiş maaş alıyormuşum benim yaptığım hesaaba göre 1 aylık gidiş gelişim 40ytlnin üzerinde tam ücretle gidince aldığım maaş ise 55 ytl bu haksızlık değilmi bu konunun muhatabını bulamadığım için size yazdım umarım anlayışla karşılarsınız ve yardımcı olursunuz