7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kent Konseyi'ne "gençlik" aşısı!

Kent Konseyi Başkanı Naci Süha, gençlerin toplumsal yaşamın her alanında söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Naci Süha, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Tunç, kent konseyi yürütme kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle, kent konseyi gençlik meclisi üyeleri katıldı.

Toplantıda söz alan Sivas Kent Konseyi Başkanı Naci Süha, Sivas merkezde bulunan ilköğretim okullarından seçilen gençlik meclisi öğrenci temsilcilerine kent konseyinin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi arasındaki ilişkilerin nasıl olması gerektiğini hususunda görüşlerini ifade eden Süha, "Gençlerimizle bu kenti cazibe haline getirmemiz lazım. Artık kent kültürünü hakim kılmamız gerekiyor. Gençlerin toplumsal yaşamın her alanında söz sahibi olması, kent yaşamına katılma ve kente ait olma duygularının geliştirilmesi, kaliteli ve yaşanabilir bir kent yönetiminde gençlerin aktif rol alması, gençliğin çağdaş yaşamda dinamik kimliğinin ön plana çıkartılması sosyal, kültürel ve bilimsel gelişme içinde gençliğin özgür düşünen insan hak ve özgürlüklerine saygılı üretken bireyler olması yolunda katkı sunulması gerekir" dedi.

Toplantı, soru cevap bölümü ve gençlik meclisi temsilcilerinin söz almasıyla tamamlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 20:36:19
Güncelleme :24 Ekim 2008 Cuma 20:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?