6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kentsel dönüşümde sona gelindi

Sivas Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında Mehmetpaşa Mahallesi'nde başlatılan çalışmalarda eski evlerin yerinde binalar yapılmaya başlanıldı.

Edinilen bilgiye göre Sivas'ın en eski mahallelerinden olan Mehmetpaşa Mahallesi’nde Sivas Belediyesi, bazı müteahhit firmalar ve mahalle halkı ile anlaşma yaptı. Yapılan anlaşma çerçevesinde dar sokaklı mahalledeki evler yıkılarak, yerine yeni yaşam alanları kurulmasına karar verildi.

Düzenlenen törenle geçtiğimiz yıl temeli atılan binalar yükselmeye başlanıldı. Görünümü ile kentin en hakim noktasında yapılan binalar ilgi görürken, mahalle halkı da eski yapılardan kurtulmaya başladı.

Yapılan binaların teslim aşamasına gelindiği belirtilirken, inşaat halendeki diğer binaların da yıl sonuna kadar tamamlanacağı kaydedildi. Mahallenin diğer kesimlerinde de aynı çalışmaların, anlaşma sağlanması durumunda yapılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sultan IP: 78.163.116.xxx Tarih : 10.07.2008 19:39:46

kentsel dönüşüm projesi gerçekten yaşam alanlarının güzelleşmesi ve yaşam kalitesinin artması bakımından son derece olumlu bir gelişme. ancak bir sosyolog olrak işin birazda toplumsal ve psikolojik boyutuna dikkat çekmek istiyorum.acaba o insanlar bir mahalledeki 20 hane ile tek çatı altında yaşamaya hazır nı??mahalle kültüründen apartman kültürüne geçmeye hazır mı?? aksi taktirde balkonda yün yıkayan halı çırpan insanlar görmek bizleri şaşırtmamalı...