7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kepçe yanlışlıkla bebek mezarını açtı

SİVAS'taki Yukarı Tekke Mezarlığı'nda çocuk mezarlarının bulunduğu bölümde mezar kazan kepçe, yanlışlıkla bir mezarı açtı.

Mezardan çıkan kız bebeğin cenazasini mezarlık görevlisi 26 yaşındaki İbrahim Yıldız buldu. Doğum sırasında ölen bebeğin 30 Ocak günü babaannesi Zehra Karnucu tarafından definedildiği ve hiçbir işaret konmadığı için böyle bir yanlışlık olduğu bildirildi.

Kılavuz Mahallesinde bulunan Yukarı Tekke Mezarlığı'nda 2.5 yıldır çalışan İbrahim Yıldız, sabah işe gittiğinde çocuk mezarlığında karın üzerinde bir kız bebek cesediyle karşılaşttı. Bez parçası içinde sarılı olarak bulduğu bebek cesedini gören İbrahim Yıldız cesedi tekar boş bir mezarın içine koyarak durumu Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay yerine gelen polisler inceleme başlattı.

Yapılan incelemenin ardından cesedin Ertuğrul- Derya Karnucu çiftinin geçen 27 Ocak'ta ölen bebeklerine ait olduğu tesbit edildi. Mezarlıkta yapılan incelemelerde mezarlık görevlilerinin kepçeyle yeni çocuk mezarı kazdığı sırada bebeğin mezarını yanlışlıkla açtığı belirlendi. Doğum sırasında ölen bebeğin 30 Ocak günü babaannesi Zehra Karnucu tarafından definedildiği ve hiçbir işaret konmadığı için böyle bir yanlışlık olduğu bildirildi. Otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'na kaldırılan cesedin yapılan incelemeden sonra tekrar defnedileceği öğrenildi.

Cesedi bulan İbrahim Yıldız, “Sabah işe geldim. Yetkişkinler mezarına gittim. Ordaki işim bitikten sonra saat 11 sıralarında aşağı doğru inerken yolun kerarında karın üzerine bırakılmış yeşil bir bez parçası gördüm. Giderken böyle bir şey görmediğim için merak edip açtım. Bir çocuk cesedi ile karşılaştım. Cesedi alarak hemen açık bulunan bir çocuk mezarının içine bırakıp durumu amirlerime bildirdim” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 16:12:49
Güncelleme :28 Şubat 2008 Perşembe 16:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?