6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kerem Can'a 10 bin YTL aranıyor

Sivas'ta, kalbinde delik bulunan 1 yaşındaki Kerem Can'ın ameliyatı için 10 bin YTL gerekiyor. Maddi imkansızlıklarla mücadele eden 7 kişilik aile, çaresiz bekleyişlerinin bitmesini istiyor.

Sivas'ın Suşehri ilçesi Öksülü Mahallesi'nde ikamet eden İsmail ve Güler Polat çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan Kerem Can, evde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Yapılan kontrollerden sonra çocuklarının kalbinde delik olduğunu öğrendiklerini kaydeden anne Güler Polat, "Kalpte oluşan deliğin her geçen gün büyüdüğünü ve acilen ameliyat olması gerektiğini söylediler. Ancak bizim durumumuz ortada, eşimin kazancı ile çocuğumuzun ameliyatını yaptıramıyoruz. Çok zor şartlarda yaşamımızı sürdürmekteyiz. Hayırseverlerden bizlere yardım etmelerini bekliyoruz. Çocuğumuzu ameliyat ettirmek için 10 bin YTL gerekli" dedi.

Çaresiz olduklarını belirten baba İsmail Polat ise, "Hamallık yaparak ailemin geçimini sağlıyorum. Oturduğumuz evi Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yaptırdı. Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Çocuğumun ameliyat olması gerekiyor, bunun için de 10 bin YTL'ye acilen ihtiyacımız var. Çocuğum sağlığına kavuşun yeter" dedi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı tarafından hazırlanan raporda kalbinde delik olduğu belirtilen ve normal gıdalar yerine artık sadece hazır mama yiyebilen Kerem Can ise her şeyden habersiz çevresine mutluluk saçıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 13:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?