7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kesk'ten tekel işçilerine destek

KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Sivas Şubeler Platformu, TEKEL işçilerine destek vermek için oturma eylemi düzenledi. Grubun basın açıklaması yaptığı sırasında işsiz bir vatandaş eylemi protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde grup adına bir basın açıklaması KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Önder Doğan, TEKEL işçilerinin mücadelelerinin, kendi mücadeleleri olduğunu ilan edebilmek için alanlarda olduğunu belirterek, "Ankara'nın soğuk ayazına rağmen, hükümetin başvurduğu polis şiddetine rağmen, maliye bakanının itiraflarına rağmen, direnişlerini sürdürerek, emekçilerin kararlılığını dosta düşmana bir kez daha gösteren TEKEL işçilerine buradan selam olsun. Mücadeleniz mücadelemizdir" dedi.

Hükümetin TEKEL işçilerine karşı sergilediği kibirli ve düşmanca sergilediği tutumun nedenini bildiğini ifade eden Doğan, "Çünkü TEKEL işçileri 75 gündür sürdürdükleri direnişle siyasi iktidarın gerçek yüzünü göstermişlerdir. Hükümet, iktidarı süresince küresel sermayenin direktifleri doğrultusunda emeği mevcut güvencelerinden koparmak için sayısız adım atmıştır" diye konuştu.

Grubun basın açıklaması yaptığı sırada, işsiz olduğu öğrenilen Necati Avcı (30) isimli bir vatandaş eylemi protesto ederek, "Siz TEKEL işçilerine destek vermek için değil, hükümeti yıkmak için uğraşıyorsunuz" şeklinde bağırdı. Bunun üzerine grup ile vatandaş arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Basın açıklaması için meydanda görevli polisler ise olaya hemen müdahale ederek Necati Avcı'yı meydandan uzaklaştırdı.

KESK'e bağlı grup basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Grup oturma eyleminin ardından hükümet aleyhine bir süre slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 15:59:04
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 17:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?