3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

KGDP kursları devam ediyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu öncülüğünde Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi (KGDP) eğitim kurslarının ikinci bölümüne katılan kadınlar, ticari anlamda çok şeyler kazandıklarını söyledi.

SESOB tarafından Belediye Kadınlar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen KGDP kursları büyük ilgi görüyor. Bayanların yoğun talebi üzerine bir kez daha açılan iş kurma eğitimine başta üniversite mezunu olmak üzere çok sayıda bayan katılıyor. İş kurma eğitimleri hakkında bilgi veren Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Kadın Girişimciliği Eğitmeni Nurcan Talay, kurslara gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu söyledi.

Sivas'ta yaşayan bayanlara iş kurma ve geliştirme konusunda eğitim verdiklerini dile getiren Talay, projenin 25 ilde uygulandığını kaydetti. Talay, "SESOB tarafından yürütülen iş kurma eğitimimize şu anda 75 bayan katılmaktadır. Eğitimlerimizde iş sahibi olmak isteyen kadınların hangi yolu izlemeleri, hangi alanlara yönelmeleri, iş dünyasında daha aktif rol almalarında yardımcı oluyoruz. Onların ürettiklerini nasıl değerlendirmeleri konusunda fikir veriyoruz. Daha önce açılan kurslarımıza katılan bayanlarımızın bazıları kendi işyerlerini açarken, işyeri olanlarda üretimlerini bu kurslar sayesinde artırmışlardır. Kursiyerlerimize eğitimlerimizin yanında danışmanlık eğitimi de vererek onlara yardımcı oluyoruz. Sivas'taki bayanlarımıza bu imkanı sağlayan SESOB Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İş kurma eğitimine katılan kursiyerlerden Sabiha Serin, iş kurarken neler yapılması gerektiği konularında eğitim aldıklarını belirterek, çok faydalı olduğunu ve bu eğitimlere erkeklerinde katılması gerektiğini söyledi.

Mehtap Bölükbaşı ise, bayanların çoğunluğunun evlerinde üretim yaptığını işyeri açmakta zorlandığını söyledi. Bu eğitim sayesinde kendilerine olan güveninin arttığını belirten Bölükbaşı, Birlik Başkanı Beşir Köksal şahsında emeği geçen herkese teşekkür etti.

İki ortağı ile birlikte yöresel ev yemekleri alanında işyeri açan Evrim Polat ise, iki ortağının da bu kurslara katıldığını belirterek, faydalı bir eğitim olduğunu ifade etti. İşini geliştirmek için bu kursa katıldığını vurgulayan Polat, "Ortaklarım bu kurslara katılmıştı, onların tavsiyesi üzerine bende bu kursa katıldım. Burada güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kurduk. Hocamızın da destekleriyle aldığımız bilgiler doğrultusunda işyerimizi geliştirmek istiyoruz. Hocamıza ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yürütülen Kadın Girişimciliği Projesi kapsamında iş kurma eğitimine katılan bayanlara kurs sonunda sertifika verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 17:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?