6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kimliksiz kardeşlerin büyük sevinci

Van'dan Sivas'ın Suşehri ilçesine gelen Gezici ailesinin nüfus cüzdanı olmayan 3 çocuğu, Suşehri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler tarafından okula yazdırıldı.

Olayın basında yer almasının ardından harekete geçen Suşehri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler, Gezici ailesinin kimliği olmayan 7 çocuğundan Ali, Esat ve Seda'yı Kemalpaşa İlköğretim Okulu'na yazdırdı. Bugüne kadar hiç okula gitmeyen 3 kardeş, birinci sınıfa başladı.

Çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Kemal Gezici, çocuklarının eğitime başlamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Van'dan başladığımız gurbet turunda birçok vilayette çalıştım. Bu süreçte 8 çocuğum oldu. Bunlardan en büyüğü olan İpek evlenerek bizden ayrıldı. Geriye kalan 7 çocuğumuzla Suşehri'ne geldik. Çobanlık yaparak ailemin geçimini sağlıyorum. Maddi imkansızlıklar ve kimliklerinin olmaması nedeniyle çocukları okula da yazdıramıyorduk. Basında çıkan haberleri okuyan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, beni arayarak çocuklarımı okula yazdıracaklarını ve gereken işlemleri başlattıklarını söyledi. Çocuklarımın okula yazılmasında emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim" dedi.

Okula başlayan çocuklar ise başarılı olacaklarını ve üniversiteye kadar okumak istediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?