7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kiraz ağacı çiçek açtı

MEVYE BAHÇESİNDEKİ KİRAZ AĞACI ÇİÇEK AÇTI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yaklaşık 10 yıldır bahçesine birçok meyve ağacı diken Turan Kayaoğlu isimli vatandaşın, bahçesindeki 'laz kirazı' olarak bilinen meyve ağacı çiçek açtı.

Yaprağının kaynatılarak içilmesi ile öksürüğe iyi geldiği ve meyvesinin şeker hastalığına şifa olduğu bilinen laz kiraz ağacının ikinci kez çiçek açması vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı.

Bahçesinde ilçede yetişmesi mümkün olmayan ürünler yetiştirdiğini söyleyen Turan Kayaoğlu, "Yaklaşık 10 yıldır evimin bahçesinde birçok meyve ağacı yetiştirdim. Ağustos ayında meyvesini yediğimiz 'laz kirazı' ağacımın kış mevsiminde olmamıza rağmen tekrar çiçek açması beni şaşırttı. Bu durumu hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine bağlıyorum. Her geçen gün doğal tabiat ortamının değişmesinin ağaçlar üzerinde de etkili olduğunu düşünüyorum. Laz kiraz ağacının yaprağı ve meyvesi tamamen şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Bahçemde ayrıca ilçede yetişmesi pek mümkün olmayan nar, kivi, Trabzon Hurması, kestane gibi ürünleri de yetiştirmekte ve meyvelerini yemekteyim. Bu konuda fikirlerimden faydalanmak isteyenlere yardımcı olabilirim" dedi.

MEVYE BAHÇESİNDEKİ KİRAZ AĞACI ÇİÇEK AÇTI
MEVYE BAHÇESİNDEKİ KİRAZ AĞACI ÇİÇEK AÇTI
MEVYE BAHÇESİNDEKİ KİRAZ AĞACI ÇİÇEK AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 18:28:02
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 09:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?