5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Kızılay'a kan bağışı

Kızılay Sivas Şubesi tarafından Suşehri ilçe merkezinde açılan kan bağış standına gelen vatandaşlar, kan bağışında bulundu.

Kızılay Sivas Şubesi ekipleri, kan bağışı toplanması kapsamında Suşehri ilçesinde hükümet konağı bahçesine stant açtı. Standa gelen bir çok vatandaş, kan bağışında bulundu.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kızılay Sivas Şubesi Kan Merkezinde Görev yapan Dr. Doğan Dalmış şunları söyledi, "Sivas Kızılay Kan Merkezi olarak Sivas merkez ve ilçelerini gezerek vatandaşlardan kan toplamaktayız. Suşehri'nde de Hükümet konağı önünde bulunan çay bahçesi kamelyasında kan toplamaya başladık. Ekip olarak 5 kişi görev yapmaktayız. Vatandaşlardan kan alırken dikkat ettiğimiz konular olarak kan verecek vatandaşlarımızda hastalık olup olmadığı ve kişinin kan verirken kendine zarar verecek olanlardan ve bu tür rahatsızlığı olanlardan kan almamaktayız. Kan verecek vatandaşlarımız ise 18-60 yaş arasında olanlardır. Yaşam süreci içerisinde sürekli kan veren vatandaşlarda ise 65 yaşına kadar kan verebilirler" dedi.

Yetkililer, Suşehri ilçesindeki vatandaşların kan bağışına ilgilerinin de sevindirici oyduğunu sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 16:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?