7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kızılay'dan kan bağışı ödülü

Kızılay Sivas Şubesi'ne en çok kan bağışında bulunan kişiler ile kan toplama kampanyasına destek veren kurumlar, düzenlenen törenle ödüllendirildiler.

Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılan törende, Sivas Vali Vekili Mete Buhara, 70 milyon nüfusa sahip ülkede, her 7 kişiden birinin mutlaka iyi insan olduğunu söyledi.

Buhara, “Bende bu iyi insanları kan bağışlamaya davet ediyorum. Böylelikle bir değil, 7 milyon iyi insan hayat kurtaracaktır ve bunu başaracak güçteyiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından en çok kan bağışı yapan kişilere ve ‘Bir milyon iyi insan aranıyor’ kampanyasına destek veren kurumlara ödülleri verildi. Burada 39 kez Kızılay'a ve 3 kez de hastaneye olmak üzere 42 kez kan bağışlayan Şahap Gültekin ile 40 kez kan bağışlayan Turan Kaşkaya’ya altın madalyaları Vali Vekili Bete Buhara tarafından verildi.

Gümüş ve bronz madalya almaya hak kazanan yaklaşık 20 donerin ödülleri ise diğer davetliler tarafından verilirken, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Esin Öztürk, kan toplama kampanyalara katkıda bulunan kurum yetkililerine de teşekkür belgesi verdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 18:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.116.xxx Tarih : 14.06.2008 21:32:19

haber58.com olarak kızılayı tebrik ederiz. Kan bağışı kutsal bir vatandaşlık görevidir. bu göreve katılan tüm devlet büyüklerimizi ve vatandaşlarımızı tebrik ederiz.