6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kızılay'dan okula kütüphane

KIZILAY SİVAS ŞUBESİ'NDEN YAHYA KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU'NA KÜTÜPHANE

Kızılay Sivas Şubesi tarafından Yahya Kemal İlköğretim Okulu'nda oluşturulan kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

Kızılay Sivas Şubesi tarafından Yahya Kemal İlköğretim Okulu'nda kurulan kütüphanenin açılışı Kızılay Sivas Şube Başkanı Ünal Fırat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ve Okul Müdürü Mehmet Açık tarafından yapıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Yahya Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Açık, okulun 2009-2010 eğitim öğretim yılında hizmete açıldığını, 10 şube 122 erkek, 115 kız öğrenci olmak üzere 237 öğrenci ve 15 öğretmen ile hizmet ettiğini söyledi.

Açık, "Okulumuzun yeni açılmasından dolayı birçok ihtiyacı var. Diğer ihtiyaçları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temin ettik, iki büyük ihtiyacımız daha var, biri teknoloji sınıfı diğeri kütüphane, Sivas Kızılay Şubesinin destekleri ile kütüphanemizi oluşturduk, bu sayede okulumuzun çok büyük bir eksiği giderilmiş oldu" dedi.

Kızılay Sivas Şube Başkanı Ünal Fırat ise, "İyi bir kitap iyi bir eğitim demek, iyi bir dernek ise iyi hizmet demektir işte bu derneğin adı Kızılay derneğidir" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, bir okulun kurumsallaşması için biraz zaman gerektiğini, Yahya Kemal İlköğretim Okulu'nun da kurumsallaşması için hep gayret ettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından açılış gerçekleştiren Fırat ve Taner öğrencilerle birlikte içerisinde bin 200 adet kitap bulunan kütüphaneyi gezdi.

Taner daha sonra kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçen ve kitap toplayarak kitaplığın oluşması için gayret gösteren emekli öğretmenlere teşekkür belgelerini

takdim etti.

KIZILAY SİVAS ŞUBESİ'NDEN YAHYA KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU'NA KÜTÜPHANE
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 16:59:00
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 17:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?