6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kızılırmak Belediyeler Birliği feshedildi

KIZILIRMAK BELEDİYELER BİRLİĞİ FESHEDİLDİ

Kızılırmak Belediyeler Birliği Meclisi Hafik'te gerçekleştirdiği toplantıda feshedildi. Buna göre, mülkiyeti Kızılırmak Belediyeler Birliği'ne ait parsellerin satışından sağlanacak gelirin üye belediyelere dağıtımına ise nüfus oranında yapılmasına karar verildi.

Sivas Belediyesi, Divriği, Yıldızeli, Hafik, Zara ve Ulaş İlçe Belediyeleriyle Alacahan Belde Belediyesinin üye olduğu Kızılırmak Belediyeler Birliği, yapılan meclis toplantısıyla oy birliği ile kendini feshetme kararı aldı. Hafik'te düzenlenen birlik toplantısına, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yıldızeli, Hafik, Zara, Ulaş, Alacahan Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantıda gündeminde ilk olarak birliğin bütçesi değerlendirildi. Birliğin feshedilmesi kararıyla ilgili ikinci madde görüşülerek, birlik meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Böylece Kızılırmak Belediyeler Birliği alınmış olan bu kararla faaliyetlerini sona erdirdi. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kızılırmak Belediyeler Birliği'ne daha önce verdiğimiz Özbelsan ve belediyemizin sahalarının bulunduğu 50 dönümlük bir arsa vardı. Biz bu arsayı tekrar Kızılırmak Belediyeler Birliği'nden 7 milyon 500 TL'ye satın aldık. Bununla ilgili İller Bankası'ndan kredi kullandık. Bu para Kızılırmak Belediyeler Birliği hesabına yattı. Bu parayı herkes nüfusu oranında paylaşacak. Divriği, Yıldızeli, Hafik, Zara, Ulaş İlçe Belediyeleriyle Alacahan Belde Belediyesi arasından nüfus yoğunluğu itibariyle yüzde 90'lık payı Sivas Belediyesi alacak. Sonuç olarak Kızılırmak Belediyeler Birliği diye birlik artık yok" şeklinde konuştu.

Buna göre, mülkiyeti Kızılırmak Belediyeler Birliği'ne ait parsellerin satışından sağlanacak gelirin üye belediyelere dağıtımına ise nüfus oranında yapılmasına karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 16:50:05
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 14:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?