6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kızılırmak'ın suyu arttı

Sivas'ta son 30 yılın en çok kar yağışının yaşandığı kış mevsiminin ardından havaların iyi gitmesi nedeni ile eriyen kar suları, Türkiye'nin en büyük ırmağı Kızılırmak'ın su seviyesini yükseltti.

İmranlı'nın Kızıldağ ilçesinden doğan ve bir çok kenti geçerek, Karadeniz'e dökülen Kızılırmak'ta su seviyesi yükseldi. Dağlardaki karların erimesi ile birlikte diğer su kaynaklarıyla birleşen Kızırılmak havzası su ile doldu.

Büyük akıntıların olduğunu söyleyen Karşıyaka halkı, kent merkezini mahalle ile birleştiren halk arasında 19 köprü olarak bilinen tarihi Kesik Köprü'nün sulara yıllardır dayandığını söyledi.

Ancak ulayışımın sadece buradan yapıldığını söyleyen mahalle halkı, tüm küçük ve ağır tonajlı araçların da bu tarihi köprüyü kullandıklarını, azgın sularla birlikte köprünün araçların yükünü çekerek, tahrip edeliğini belirterek, "Bu tarihi köprünün korunması için geçtiğimiz yıl yeni bir köprünün yapılma kararı alınmıştı. Tarihimize sahip çıkmak ve köprünün daha çok zarar görmemesi için yeni köprünün bir an önce inşaatına başlanıp yapılmasını istiyoruz" dediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 14:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?