6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kızılırmak'ta ‘eskimo usulü’ balık avı

Sivas'ta amatör balıkçılar Kızılırmak üzerindeki buzları kırarak 'eskimo usülü' avlanma yaptı 

Sivas'ta havanın ani soğumasıyla birlikte buz tutan Kızılırmak, ilgi odağı oldu. Bazıları buz tabakasını kırıp, ‘eskimo usulü’ balık tutarken, bazıları da ırmağın buz tutan yüzeyine büyük harflerle isimlerini yazdı.

Buz tutan Kızılırmak, kış aylarında eğlence arayanların mekanı oldu. Amatör balıkçılar, Tarihi Eğiri Köprüsü yakınlarında, 10 santimetre kalınlığındaki buz tabakasını baltayla kırarak ‘eskimo usulü’ balık avladı. Bazı kişiler ise, buz üzerine büyük harflerle isimlerini yazdı.

Kızılırmak üzerindeki buz tabakasını kırarak balık avlayan 18 yaşındaki Cihan Duman, her yıl, buz tutan nehir üzerinde dolaştıklarını belirterek, “Bu sene havaların ani soğumasıyla birlikte Kızılırmak geçen yıllara göre daha çabuk buz tuttu. Biz de hem vakit geçirmek hem de eğlenmek için buzu kırıp balık tutuyoruz. Burada, sazan, alabalık, kefal gibi çeşitli balık türleri var. Tuttuğumuz balıkları evimize götürüp yiyoruz. Daha önce de buralarda balık tuttuğumuz için tehlikeli olan yerleri değil, bildiğimiz yerleri tercih ediyoruz” dedi

Radikal
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 03:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?