5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

KKKA hastalığı şüphesiyle 43. sevk

Tokat'tan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle 2007 yılı içinde bugüne kadar sevk edilen 42. kişiden 31'inin taburcu olduğu, 5 kişinin tedavisinin devam ettiği, 6 kişinin ise hayatını kaybettiği öğrenildi.


Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Yazıtepe köyünde çiftçilikle geçimini sağlayan 44 yaşındaki Arife Kurban, KKKA şüphesiyle 3 gündür tedavi gördüğü Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'nden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 43. hasta olarak sevk edildi.

Kurban, keneyi ayağının üzerinde yürürken fark ettiğini, koparmadığını söyledi. KKKA hastalığına keneyle teması veya başka bir kene tarafından ısırılması sonucu yakalanmış olabileceği üzerinde durulan Kurban ve yanındaki refakatçisine ise maske takılması uyarısı yapıldı. Ambulansla Sivas'a sevk edilen hastanın yanına sağlık görevlisi verilmemesi ise dikkat çekti.


Öte yandan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 2007 yılı içinde bugüne kadar KKKA hastalığı şüphesi ile başvuran 126 kişiden 96'sı taburcu oldu. 14 kişinin ise KKKA hastalığı şüphesiyle hayatını kaybettiği, 16 kişinin de tedavisinin devam ettiği kaydedildi. KKKA hastalığı şüphesiyle hayatını kaybeden vatandaşların illere göre dağılımı ise şu şekilde: "Tokat 6, Sivas 3, Giresun 2, Yozgat 1, Erzincan 1, Amasya 1."

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 16:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?