3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

KOBİ'lere ihracat semineri

SİVAS'TA KOBİ'LERE İHRACAT SEMİNERİ

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi (İGEME) işbirliği ile Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme (KOBİ) sahiplerine yönelik 'İhracat Mevzuatı ve İhracata Yönelik Devlet Yardımları' konulu bir seminer verildi.

STSO toplantı salonunda düzenlenen seminere STSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necati Şahin, İGEME Uzmanı Ebru Gülsoy ve Tuğrul Somuncuoğlu, İGEME Uzman Yardımcısı Yeliz Kırca ile KOBİ'ler katıldı. KOBİ'lerin ihracata yönlendirilmesi ve ihracat bilincinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen seminerde İGME Uzmanı Ebru Gülsoy, Türk dış ticaret rejimi, ihracata ilişkin esaslar ve İGEME'nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

İGEME Uzmanı Tuğrul Somuncuoğlu da, yurtdışında ofis, mağaza açma ve işletme ve marka tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması ve Türk malı imajının yerleştirilmesi ve desteklenmesi, istihdam yardımı, çevre maliyetlerinin desteklenmesi, sektörel dış ticaret şirketleri statüsü ve yurtdışı fuar katılımlarının desteklenmesi konularında bilgiler sundu.

Son olarak İGEME Uzman Yardımcısı Yeliz Kırca, ihracata yönelik devlet yardımları, eğitim ve danışmanlık yardımı, ihracatta pazar araştırması desteği ve Paris konularında ihracatçı firmaları bilgilendirdi.

SİVAS'TA KOBİ'LERE İHRACAT SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 17:07:01
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 17:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?