7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

KOBİ'lere kredi müjdesi!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Yıldırım, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) imalatçı esnaf ve sanatkarlarla KOBİ'lere yönelik uygulamaya koyduğu destek kredi paketine başvuruların bugün başladığını ve bunun krizden çıkılması için bir fırsat olmasını diledi.

Açıklamalarda bulunan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Yıldırım, destekten dolayı KOSGEB yetkililerine teşekkür etti. Kredinin toplam hacminin bugün içinde bulunulan kriz ortamında talebi cevaplayacak ölçüde olmadığını kaydeden Yıldırım, "Sivas'ın da içinde bulunduğu toplam 28 il için ayrılan kaynak 350 milyon YTL'nin yüzde 20'si, yani 70 milyon YTL'dir. Bu nedenle Kredinin kullandırılacağı 7 bankanın başvurularda daha hızlı ve duyarlı hareket etmesi gerekmektedir. İmalatçı esnaf ve sanatkarlarımız ile odamız üyesi firmaların başvuru işlemleri çok süratli bir şekilde sonuçlandırılmakta ve kredi kullanabilir duruma getirilmektedir. Ancak bu krediden ilimizin maksimum seviyede faydalanabilmesi için bankalarımızın da hızlı bir şekilde işlemlerini sonuçlandırması son derece önemlidir" dedi.

Bu destek paketinin kriz ortamından kurtulmak için bir fırsat olmasını istediğini kaydeden Yıldırım, "Halihazırda 700 civarında esnaf, sanatkarlar odaları birliğine ve odamıza üye imalatçı işletmemiz kredi kullanabilir durumdadır. Odamıza iletilen en büyük şikayetlerden ve yanlış anlaşılmalardan birisi de bu kredinin tüm işletmelere açık olduğudur. Şu an itibariyle sadece imalat yapan işletmelerin kullanabildiği bu kredinin, gerekli kanuni değişikliklerin bir an önce tamamlanmasıyla tüm işletmelerimizin kullanımına açılmasını beklemekteyiz. Krediden faydalanmak isteyen imalatçı işletmelerimizi, biran önce odamızda bulunan Sinerji Odağı'na başvurarak gerekli işlemlerini tamamlamaları konusunda uyarıyor, bu destek paketinin krizden çıkış için bir fırsat oluşturmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 11:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.162.196.xxx Tarih : 30.11.2008 02:11:50

başkan başarılı çalışmalarının devamını dileriz ...