7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kolat koltuğunu devretti

ÇOCUK BAYRAMI'NDA 14 YAŞINDAKİ EMİNE VALİ KOLTUĞUNA OTURDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısı ile sembolik olarak gerçekleştirilen makam devir teslim töreninde Sivas Valisi Ali Kolat'tan makamı devralan 14 yaşındaki Emine Polat Sivas Valisi oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile her yıl gerçekleştirilen makam devir teslim töreninde Valilik makamına Şehit Bahattin Erturhan İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Emine Polat oturdu.

Kendisinin Merkez'e bağlı Ulukapı Köyü'nde ikamet ettiğini söyleyen Polat Toki'de bulunan Şehit Bahattin Erturhan İlköğretim Okulu'nda taşımalı olarak okuduğunu belirtti. Taşımalı eğitimin zorluklarından bahseden Polat Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü telefonla arayarak taşımalı eğitim için belediye tarafından yapılan çalışmaları sordu. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek Toki-Eğri Köprü arasında bulunan yolların düzenleme çalışmalarının hemen başlatılacağını söyledi.

Daha sonra telefonla Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ile telefonla bağlanan Polat Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olan kız çocuklarının okutulmaması sorunu hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Taner Valilik ile birlikte yapılan çalışmaların olduğunu ve öncelikle kırsal kesimlerden gelen çocukların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için pansiyon binalarının yapıldığını söyledi.

ÇOCUK BAYRAMI'NDA 14 YAŞINDAKİ EMİNE VALİ KOLTUĞUNA OTURDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 18:25:01
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 18:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 188.3.67.xxx Tarih : 23.04.2010 13:58:40

vali beyin sevecen tavrı kesinlikle Sivas'a bir kazanımdır kendilerini tebrik eder, başarılar dileriz ...