3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

'Kolbastı'lı 23 Nisan

Sivas'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen programlarla kutlandı. Kutlamalarda bazı öğrencilerin 'kolbastı' oynaması ise büyük beğeni topladı.

Sabah saatlerinde valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlama törenleri, daha sonra 4 Eylül Stadı'nda devam etti.

Vali Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan Uzun, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşın katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasının ardından, kız ve erkek öğrenciler arasında 100 metre koşu yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesinden sonra resmi geçit törenine geçildi. Geçitten sonra öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunulurken, bir grup öğrencinin 'kolbastı' oynaması ise büyük beğeni topladı.

Vali Veysel Dalmaz tarafından törene katılan okulların temsilcilerine ödül verilmesinin ardından, kutlama törenleri sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?