6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Konserde polisten darp iddiası

Sanat ve Hayat Kültür Merkezi sözcüsü Zeynep Özkul, düzenledikleri konserde polisin kendilerini darp ettiğini ileri sürerek, polis hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak Kültür Merkezi binasında basın toplantısı düzenleyen Zeynep Özkul, önceki akşam Belediye Nikah Salonu’nda Gurup Vardiya ve Gurup Nidal isimli gurupların katılımıyla bir konser düzenlediklerini ve konserin valilikten yazılı izin alınarak yapıldığını kaydetti.

Valiliğin de konserde polisi görevlendirdiğini, polisin buradaki görevin girişlerde üst araması ve konserde kamera çekimi yapmak olduğunu belirten Özkul, "Polisler, valiliğin kendilerine verilen görev dışına çıkarak, bizleri tehdit ettiler. Terör Şube ekipleri, bir çok arkadaşımızı darp etti. Bize bu yönlü baskılar ilk değil. En demokratik hak olan basın açıklamasını bile sokak işkencesiyle saldıranlar konser yapma hakkımızı da aynı faşist zihniyetle saldırmışlardır. Biz sosyalist yurtseverler olarak egemenlerin kolluk kuvvetlerinin tüm saldırılarına karşı bu günde direndik, direneceğiz. Bizi hiçbir fiili meşru mücadele hattımızdan alıkoyamaz" dedi.

Özkul, polis hakkında da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine kaydetti.

Bu arada, toplantıya katılan Gurup Vardiya sanatçısı Zuhal Yıldırım ise gördükleri baskı ve saldırılar karşısında şaşkına döndüklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:02:21
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 18:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?