7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Konsey, gelecek için toplandı

Sivas’ın ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesini sağlamak için Valilik önderliğinde gerçekleştirilen Sivas Sosyal ve Ekonomi Konseyi’nin ilk toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya Vali Vekili Celil Öz, Vali Yardımcısı Nurtaç Aslan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, kaymakamlar, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılış sunumunu yapan Vali Yardımcısı Nurtaç Aslan, toplantının Sivas’ı gelişmiş illerin düzeyine çıkarmak için yapıldığını söyledi.

Hazırladıkları raporun hedefinin 2003 yılı Sivas’ı kapsadığını kaydeden Aslan, 2023 yılı hedeflerinin yakalanması için eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve spor, kültürel varlıkların korunması, turizm, tarım, kırsal ve kentsel altyapıların hazırlanması, haberleşme hizmetleri ve ulaşımın geliştirilmesi, çevre ve orman alanlarının genişletilmesi konularında strateji planı hazırladıklarını söyledi.

Slayt eşliğinde belirlenen konuların açılımının anlatılmasının ardından konuşmalara geçildi. İlk olarak konuşan STSO Başkanı Yıldırım, Sivas’ta Teşvik Yasası’nın çıkmasının ardından önemli gelişmeler olduğunu ifade ederek, "2006 yılında Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalar hizmete girince ilimizde işsizlik önemli ölçüde kalmayacak. Bu olumlu gelişmeyle birlikte ulaşım konusunda da önemli adımlar atıldı. Önceleri Sivas’a uçak bulamazken şimdi seferler yapılmaya başladı" dedi.

Yıldırım, Sivas’ın önünün açık olduğunu da belirterek, "Bizler kış memleketi olan Sivas’ta kış mevsimini iyi değerlendirmeliyiz. 2022 Kış Olimpiyatları’nın Sivas’ta yapılması için şimdiden hazırlıklara başlamamız gerekir. Bununla birlikte Süper Lig’e çıkması muhtemel olan Sivasspor’a da destek verilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Ardından kürsüye gelen CÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, bir ilin gelişmesi için o ilde faaliyet gösteren kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışmaları gerektiğinin altını çizerek, "Üniversite, ilimiz için önemli bir güçtür. Gücümüzü bilerek, kentimizin gelişmesinde ekonomik ve kültürel olarak sürekli destek veriyoruz. Bizler, eğitim, öğretim ve araştırmaların gelişmesi için hizmet veriyoruz. Her zaman üniversite-öğrenci ve kent olarak birlikte çalışma yapmayı arzu ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise yapılan bu toplantının sadece 2023 yılı ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, "Bu toplantı Sivas için faydalı olacağından daha uzun yılları kapsamalı. Sivas’ın gelişimi herkes için önemli olduğundan burada anlatılan projeler Sivas için önemli olacaktır. Sivas, bu projeyle eski tarihinden kurtularak, metropol kent görünümü kazanacaktır. Bunu arzu ediyoruz" diye konuştu.

2023 yılı strateji planındaki konuları başlıklar altında anlatan Vali Vekili Celil Öz ise, "Önümüzdeki 2023 yılında gelişmiş bir Sivas için hazırladığımız ekonomik, sosyal yapı, kültürel ve tabiat konularındaki çalışmaları projelendirdik. 2023 yılı gelmeden bu projelerin büyük kısmını hayata geçirdiğimizde çok daha iyi bir kente sahip olacağız. Buna herkesin sahip çıkması gerekir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, projeler hakkında görüş alış verişinde bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 23:43:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?