6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Köprü vatandaştan, açılış Vali'den...

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Suşehri İlçesi'nde devlet vatandaş iş biriliği ile Geminderesi, Karalar Köyü Sandıklı Kaya mevkiinde yaptırılan köprünün açılış törenini yaptı.

Törende konuşan Vali Dalmaz, Sivas insanının taşıdığı memleket sevdasının bir göstergesinin bu köprü olduğunu belirterek, "Bu köprüyü yapan iş adamlarımız, ilimizin çok değerli insanları gibi, buralardan yıllar önce gitmişler, oralarda iş, aş ve kendilerine yurt edinmişlerdir. Bu insanlar bu dağların başına sevdalılar. Bizde vatan sevgisi böyledir. Vatan dağ başında boz kırda olsa bizler için çok kutsaldır. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanlardır ve burada insanlara faydalı olan insanları görüyorsunuz. Sivas'ta 'Yeşil Kuşak' ağaçlandırması adı altında, yaptığımız ağaçlandırmayı devam ettirdiğimiz gibi, bunlara yenilerini ekliyoruz. Geçen yıllarda fidan bulamadığımız durumlar oldu. Ancak bu yıldan itibaren, her yıl 3 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturacak bir kaynağımız olmaya başladı. Artık fidan almak için başka yerlere gereksinimiz yoktur. Çünkü fidanımızı kendimiz yetiştiriyoruz" dedi.
Kaymakam Yusuf Özdemir ise yapımında vatandaş desteğinin ağır bastığı bu köprünün, ilçeye ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Özdemir, "Devletimiz elbette güçlüdür. Her tarafa ulaşır. Mutlaka bu köprüyü yapabilirdi. Ancak hayırsever vatandaşların böyle bir eserleri ortaya koyması oldukça anlamlıdır. Her şeyden önce, devlet-vatandaş işbirliği ile nelerin yapılabileceğini bu köprü göstermiştir" dedi.

Köprü yapımına destek veren İşadamı Ali Arslan ise "Üniversite yıllarında okuduğum zamanlarda, köyüme geldiğimde büyüklerim, okulunu bitirince devlette görev almamı, köyüme, şehrime hizmet vermemi istediler. O zamanda bende halkıma hizmet için mutlaka devlette görev almam gerektiğini düşündüm. Bu düşünce klasik. Bizim, halkımızın her şeyi devletten bekleme düşüncesidir. Oysa 20 yıldır yaşadığım ülkelerde gördüm ki; yapılacak hizmetlerde herkesin imkanı oranında bir katkıda bulunmalıdır" dedi.

Daha sonra, köprü yapımında emeği geçen işadamlarına, Vali Dalmaz Plaket verirken açılış sonrasında köprü incelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 22:56:01
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 22:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?