3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

KOSGEB'den esnafa kredi desteği

KOSGEB'DEN ESNAFA KREDİ DESTEĞİ

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nca (KOSGEB) verilen kredi için Sivas'ın Suşehri ilçesinde 25 esnafın müracaat ettiği bildirildi.

KOSGEB veri tabanına kayıtlı küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik verilmesi planlanan kredi faiz desteğine Suşehri'nden 25 esnaf müracaat etti.

 Müracaatların ilçe geneli için oldukça az olduğunu ifade eden Suşehri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Ersin, kredi şartlarının iyileştirilmesi halinde müracaat sayısının artacağına inandığını söyledi.

Başkan Ersin, "KOSGEB kredisi ile ilgili yapılan düzenlemeden hareketle odamızca tüm esnafımıza kredi hakkında ayrıntılı bilgi vermiş ve tüm esnafımız haberdar edilmiş. Verilen kredinin esnafımız tarafından benimsenmediği, ödeme şartlarının uygun olmadığı görülmektedir. Yapılan uygulamanın esnafımız lehine iyileştirilmesini beklemekteyizr. Ödeme planlarının esnafımızın ödeyebilecekleri şekilde yeniden esnetilmesi ve ödenebilir hale getirilmesi halinde esnafımızın faydalanabilmesi mümkün olacaktır. Bu nedenle olsa gerek ki müracaat sayısı şimdilik 25 kişi olarak çok düşük şekilde gerçekleşmiştir. Yetkililerin bu durumu dikkate alarak gerekli adımları atılmasını beklemekteyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 10:45:05
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 10:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?