6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Köy halkı şenlikte buluştu

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Çakırlı Köyü halkı, şenlikte bir araya gelerek doyasıya eğlenirken, etkinlikte yapılan köy ağalığı seçiminde Halil Aksu isimli bir kişi, 30 bin YTL değerindeki arsasını vererek ağa seçildi.

Çakırlı Köyü'nda yapılan şenlikler renkli görüntülere sahne oldu. Yerel sanatçıların söylediği türkülerle vatandaşlar halaylar çekti. Etkinliğin sonunda gelecek yıl için şenliklerin ağalık seçimlerine geçildi.

Bin YTL ile açılan ihalede en çok teklifi veren Suşehri Minibüs Taşıyıcılar Kooperatif Kurucu Başkanı Halil Aksu yeni ağa seçildi. Ağa seçimi için Aksu, 25 dönümlük yaklaşık 30 Bin YTL değerindeki tarlasını sattı.

Köy ağası seçilen Halil Aksu, ağalık heyecanını anlatarak, "Yapılan ağalık seçimi, açık arttırma usulü ile yapıldı. Teklifler 11 bin YTL'ye kadar çıktı. Ben ise 30 bin YTL değerinde bulunan 25 dönümlük tarlayı vererek ağa seçildim. Bu beni mutlu ederken benim için önemli olan ağalık değil. Bu güzel ortamın devamı olması birlik ve beraberliğin her zaman sağlanmasıdır" dedi.

Şenliğe, Belediye Başkanı Şaban Coşkun, siyasi parti başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 18:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?