3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Köydeki evini müzeye çevirdi

Sivas'ın Gölova İlçesi'nde evinin bir bölümünü müze haline çeviren Süleyman Uçar, babasından kendisine miras kalan ev eşyalarını kendi müzesinde sergiliyor. 

İlçeye bağlı Çobanlı Köyü'nde oturan Süleyman Uçar (65), evini müze haline çevirmesinin sebebinin geçmişe değer vermesi olduğunu söyledi. Uçar, "Ben gençliğimde İstanbul'a çalışmaya gittim. Tekrar dönerek köyüme yerleştim. İlçede restoranda çalışıyordum. Babam rahmetli olunca onun dedesinden kalma tabak, kaşık, at eğerleri, bakırdan yapılmış eşyalar vardı. Kardeşlerimle bunların bir kısmını hatıra olarak paylaştık. Ben bunları hep sakladım. Evimin bir köşesine yaptığım vitrinde muhafaza ediyordum. Sonra çocuklarım İstanbul'a gittiler. Orada eski eşyalara benzer eşyalar getirerek, bana hediye ettiler. Eşyaların sayısı artınca evimin bahçesinde babamdan kalma odayı müze haline çevirdim" dedi. 

Burada günümüz eşyalarıyla tarihi değeri olan eşyaları sakladığını kaydeden Uçar, "Köy gibi bir yerde müze yapmak güzel bir duygu. Gölova İlçesi'nde müze yok ama benim köyümde kendi evimde var. Bazen insanlar gelip geziyor. Bu da beni mutlu ediyor" dedi.
Uçar, tarihe değer verdiğini de kaydederek, "Yaşım 65 oldu. Az bir ömrüm kaldı. Ben babamdan aldığım eşyaları bu güne kadar sakladım. Bundan sonra da torunlarıma saklayacakları güzel bir miras bırakıyorum" dedi. 

Uçar, müzeyi gezmeye gelenlerin bazı eşyaları satın almak istediğini ancak kendisinin hiçbir şeyi satmadığını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 10:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?