6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

KÖYDES'ten ikinci aslan payı

KÖYDES'TEN İKİNCİ ASLAN PAYI

KÖYDES'e gelen ikinci yatırımlarda ilçelerin kasasına girdi. Bu yıl ikinci kez yapılan yatırımda aslan payını Yıldızeli Kaymakamlığı aldı.

Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, "Bu yıl iki defa yapılan yatırımdan ikisinde de en büyük yatırımı Yıldızeli ilçesi aldı. İlk olarak 1 milyon 800 bin lira, ikinci seferde ise 1 milyon 539 bin lira alınarak aslan payını Yıldızeli'ne kazandırdık. Alınan bu yatırımlar ile köylerdeki sıkıntıların büyük bir bölümünü çözülecek. Alınan ikinci yatırım ile 32 km birinci kat asfalt, 30 km ikinci kat asfalt ve Sarıyar Köyü'nün köy içi parke taşı döşemesini yapacağız" şeklinde konuştu.

İlçenin çok sıkıntıları olduğunu belirten Erdoğan, "Bu sıkıntıları aşmak için bütün ekibimizle birlikte yoğun bir şekilde çaba harcıyoruz. En büyük sorunlarımız yol sorunu. Bu sorunu aşmak için bu yıl 2 adet kamyon, 1 adet yükleyici kepçe, yine 1 adet kazıyıcı ve eksvatör aldık. Bunun açılışlarını valimiz ile birlikte yaptık. Bizler bu araçları alarak yol yapımında ortaya çıkan maliyeti en az seviyeye indirdik ve bununla birlikte Sivas'ta ilçelere örnek olduk. Aldığımız bu yatırımları en iyi şekilde değerlendirerek sıkıntılarımızı en aza indireceğiz" dedi.

Yıldızeli ilçesine KÖYDES projesi kapsamında Maliye Bakanlığından, bu yıl toplam 3 milyon 339 bin lira kaynak kazanıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 13:55:02
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?