7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Köylülerin su kavgası: 1 ölü

Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Bayat köyünde kaplıca suyu yüzünden çıkan kavgaya jandarma müdahale etti. Biber gazı kullanılan müdahale sonrasında rahatsızlanan 1 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Yıldızeli ilçesine bağlı Bayat köyü halkı, kaplıca turizmi için sondaj ve yol yapım çalışmaları yapan iş makinelerine izin vermemesinin ardından olaylar çıktı. Köye gönderilen jandarma ekipleri, sondaj makinelerine saldırması ve taşkınlık çıkarması nedeni ile biber gazı kullanarak köylülere müdahale etti.

Biber gazından etkilenen Ayşe (36), Ömer (85), Bilal (35), Halil (35) ve Zeliha Soyutek (14) ile Fadime Şahin (36), ambulansla Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavilerinin ardından taburcu olan köylülerden Ömer Soyutek dün sabah öldü. Öğle saatlerinde Sivas'a gönderilen Soyutek'in cenazesi otopsinin ardın tekrar köye gönderilerek defnedildi.

Bu arada, çıkan olayların ardından jandarmanın müdahalesine tepki gösteren köylüler, çok sayıda biber gazı kullanıldığını iddia ettiler. Öte yandan, ölen Ömer Soyutek'in yakınları, otopsi raporuna göre gazdan zehirlenerek ölüm tespit edilmesi durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunacakları belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 16:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?