6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Koyulhisar festivale hazırlanıyor

KOYULHİSAR FESTİVALE HAZIRLANIYOR

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde düzenlenecek olan Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıkların aralıksız olarak devam ettiği bildirildi.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, Koyulhisar Kaymakamlığı, Koyulhisar Belediyesi ve Koyulhisar dernekleri tarafından organize edilen 6. Geleneksel Koyulhisar Eğriçimen Yaylası Kültür ve Sanat Festivali'nin 1 Ağustos 2010 Pazar günü Eğriçimen Yaylası Yedigözeler Mevkii'nde yapılacağını söyledi.

Festival Tertip Komitesi tarafından festival programının belirlendiğini belirten Eren, programın yöresel ses sanatçılarının sahne alması ile başlayacağını ve daha sonra protokol konuşmaları ile devam edeceğini belirtti.

Mahalli halk oyunları gösterilerinin ardından yarışma stantlarının gezileceğini ve daha sonra müzik şöleninin icra edileceğini bildiren Eren, müzik şöleninde sanatçılar Orhan Hakalmaz, Göknur, Nurettin Bay ve Yıldırım'ın sahne alacağını söyledi.

Domates ve bal yarışmalarının da yapılacağı festival akşam saatlerinde sona erecek.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, her yıl düzenledikleri festivale on binlerce insanın katıldığını söyleyerek, "Festival döneminde ilçe ekonomimiz de bir hareketlilik yaşanıyor. Gurbette yaşayan insanlarımız sıla özlemlerini gideriyor. Biz tatile gelecek hemşerilerimizden tatillerini festival tarihine denk getirmelerini istiyoruz" dedi.

Eren geçtiğimiz yıl yaptıkları festivale on binlerce insanın katıldığını söyleyerek, bu yıl düzenlenecek festivale de yoğun katılım beklediklerini ve festivalle ilgili hazırlıkların aralıksız olarak devam ettiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 11:37:04
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 11:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?