6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Koyulhisar festivale hazırlanıyor

KOYULHİSAR FESTİVALE HAZIRLANIYOR

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde bu yıl 6.'sı yapılacak olan Geleneksel Koyulhisar Eğriçimen Yaylası Kültür ve Sanat Festivali için festival komitesi bir toplantı yaptı.

Kaymakamlık binasında Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük'ün başkanlığında yapılan toplantıda festival programının oluşturulması, yapılacak etkinlikler ve diğer festival hazırlıkları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük, önceki yıllarda 40 binden fazla insanı bir araya getiren Koyulhisar Eğriçimen Yaylası Kültür ve Sanat Festivali'nin ilçeler arasında yapılan en kapsamlı festival olduğunu söyleyerek önceki yıllarda yapılan festivallerde gözden kaçan eksikliklerin giderilmesi ve bu yıl bu eksikliklerin yaşanılmaması için bu toplantının yapıldığını söyledi. Sündük, "İnşallah bu yıl yapacağımız festivalimizde yine on binleri bir araya getireceğiz. Festivalimiz için hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Tüm kurumlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz canla başla festivale hazırlanıyorlar" dedi. Söndük ayrıca festivalin ilçe ekonomisine de büyük manada katkılar sağladığını belirtti.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ise her yıl daha profesyonel olarak yapılan festival için bu yıl da en ince ayrıntıyı düşündüklerini söyleyerek, tüm hemşerilerini festivale davet etti. Gurbette yaşayan Koyulhisarlılar'dan tatillerini festival tarihi olan 1 Ağustos ile 8 Ağustos'ta yapılacak olan '21. Geleneksel Dumanbaba Etkinlikleri'ne göre ayarlamalarını isteyen Eren, "Doğa harikası Eğriçimen Yaylamızın tanıtımını yapmak, birlik ve beraberliği artırmak için düzenlediğimiz festivalimize herkesi davet ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıya, İlçe Emniyet Amiri Bülent Tansel, Merkez Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Orhan Öner, kurum amirleri, Koyulhisar Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Topal ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 16:16:04
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 16:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?