6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Koyulhisar zabıtasından denetim

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde zabıta ekipleri, ilçe merkezindeki çeşitli alanlarda faaliyet gösteren işyerlerinde denetim yaptı.

Zabıta Amiri Fahrettin Fırat başkanlığındaki ekipler iş yerlerinde ruhsat ve hijyen denetimi yaparken, belediye tahsilat elemanları ise esnaflara form dağıtarak ilan ve reklam vergisi ödemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Denetimlerde internet kafelerin filtrelerinin bulunup bulunmadığını da kontrol eden ekipler, kahvehaneleri de denetleyerek eskimiş olan oyun kağıtlarını yakarak imha ettiler.

Ekipler, kasaplarda bulunan etlerin mühürlerini, gıda satan iş yerlerindeki gıdaların son kullanma tarihlerini ve pastane ile lokantaların üretim yerlerini de kontrol ettiler.
Denetimlerde eksik evrakı bulunmayan esnaflara teşekkür eden ekipler, kusurlu görülen esnaflara ise tebligat yazarak uyarıda bulundular.

Yapılan denetimlerle ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı İlhan Eren ise zabıta ekiplerinin denetimlerinin devam edeceğini belirtti. Amaçlarının esnaflara ceza yazmak olmadığını söyleyen Başkan Eren, şunları kaydetti;

"İlçemizde belediyemize bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle tahsildarlarımız ortak denetim yaparak çeşitli branşlarda faaliyet gösteren esnaflarımızı denetlediler. Yapılan denetimlerde görevini layığı ile yerine getiren esnaflara teşekkür edilirken gerek hijyen ve gerekse diğer konularda eksiğini tespit ettiğimiz esnaflarımıza ise tebligatla uyarıda bulunuldu. Amacımız esnaflarımıza para cezası keserek onları cezalandırmak değildir. Görevini başarı ile yerine getiren esnaflarımızın haklarını korumak, ilçemiz halkına daha iyi hizmet verilmesini sağlamak istiyoruz. Denetimlerimiz devam edecektir. İlçemiz halkına en iyi şekilde hizmet vermek için canla başla çalışan esnaflarımıza teşekkür ediyor, bol kazançlar diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 15:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?