7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Koyulhisar'a modern semt pazarı

Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'ne modern bir semt pazarının yapılacağı bildirildi.

Koyulhisar İlçesi'nde çarşı merkezine kurulan semt pazarı modern hale getirileceğini söyleyen Belediye Başkanı İlhan Eren, "Esnaflarımızın daha iyi koşullarda halkımıza hizmet vermesi için pazar yerini modern hale getiriyoruz" dedi.

Başkan Eren, ilçede Pazartesi günleri kurulan semt pazarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Semt pazarına modern tezgahlar yapıldığını belirten Belediye Başkanı İlhan Eren şunları kaydetti; "Pazar yerinin üzerini profiller ile kapatarak, üst kısmını saç ile kapladık. Toplam 29 bölme yaptık. Bu bölmelerde tuhafiyeciler ile sebze ve meyve satan esnaflarımızı ayrı yerlerde topladık. İlçemiz halkı pazar yerinde rahatça alışveriş yapacak. Ayrıca esnaflarımız yaz ve kış aylarında modern tezgahlarda hizmet verecek. İlçemizi güzelleştirmek adına ve gerek vatandaşlarımızın gerekse esnaflarımızın rahatı için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz"

Eren, semt pazarında yapılan çalışmaların yaklaşık maliyetinin ise 120 bin YTL olduğunu söyleyerek, semt pazarında üzeri kapatılan bu yerlere tezgahlar yapacaklarını ve buranın böylece daha modern bir görünüme kavuşacağını ifade etti.
Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, semt pazarının resmi bayramlarda da tören alanı olarak kullanılacağını belirterek, "Semt pazarını ayrıca tören alanı olarak kullanacağız. Böylece törene katılanlar ile öğrencilerimiz yaz ve kış aylarında olumsuz hava koşullarından etkilenmeyeceklerdir" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 14:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?