7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Koyulhisar'da erozyonla mücadele

KOYULHİSAR ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN EROZYONLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğü erozyonla mücadele kapsamında binlerce fidanı toprakla buluşturuyor.

Kelkit Vadisi boyunca HES (Hidroelektrik Santrali) 'ne su kaynağı sağlamak amacıyla yapılan su kanalının yapımı aşamasında oluşan açık alan ve arazilerde erozyonla mücadele amaçlı fidan dikme çalışmaları yapılıyor.

Geçen yıl tohumlanan fidanların kış sezonu boyunca yapılan fidan dikme çalışmaları baharında gelmesiyle birlikte kendini göstermeye başladı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Koyulhisar Orman İşletme Müdürü Hüseyin Özer bölgenin florasına uygun binlerce fidan diktiklerini kaydetti.74 bin Kızılçam 36 bin Mahlep 16 bin 500 Akasya 9 bin adi akçaağaç 30 bin kapari fidanı diktiklerini belirten Özer 60 bin adet Sarıçam fidanının da tohumlama çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Bu tür çalışmaların erozyonla mücadelede büyük rol oynadığını, özellikle Mahlep ve Kapari meyvelerinin ilaç, gıda ve bir çok sektörde ticari değeri olduğunu kısa bir süre sonra

halkında bu bitkilerden ticari yarar sağlayacağını konuşmasına ekleyen Hüseyin Özer fidan dikme çalışmalarını organize bir etkinlik haline getirmek istediklerini söyledi.

KOYULHİSAR ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN EROZYONLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 17:35:02
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 18:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?