7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kriz masası kış mesaisinde

Sivas Valiliği'nin Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğu İl Kriz Masası, kış mevsimi gelmesi ile en yoğun günlerini yaşıyor.

Tüm kurumların bilgilerini paylaştığı ve vatandaşların da yardım alabileceği İl Kriz Masası, 24 saat süre ile 20 personel ve 3 ayrı ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle kış mevsimi geldiğinde yolların kapanması, kazalar ve çığ gibi felaketler nedeni ile işlerinde yoğunluk olduğunu söyleyen yetkililer, "Yol kapanmaları, kazalar, çığ gibi doğal felaketler, okulların eğitimlerine ara verilip verilmeyeceği, ilk önce bize geliyor. Biz de ilgili kurumlarla irtibata geçerek, olaylara en kısa sürede müdahale edilmesine destek oluyoruz" dediler.

En çok ihbarı da kış mevsiminde aldıklarını belirten yetkililer, "Özellikle yolda kalan, kaza yapan araç sürücüleri bizleri arayarak yardım istiyor. Ancak sıkıntı çektiğimiz konuların başında gelen ihbarlardan asılsız olanlarıdır. Kar yağdığında birçok köy yolu ulaşıma kapanıyor ve yolların açılmasını isteyen köylüler, hasta veya yaralı var diyerek asılsız ihbarda bulunuyor. Bu ihbarlara ekipleri gönderince, öncelik olan yerlere gecikme oluyor ve büyük sıkıntı oluyor. 179 numaralı hattımıza gelen her ihbarcının telefonu kaydediliyor, yalan ihbarda bulunanlar hakkında ilgili makamlara bildirim yapıyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 18:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?