3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kriz vurdu hala gülüyor!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 'Gülen Adam' olarak bilinen su tesisatçısı Özcan Soylu, krizden dolayı iş yerini kapatarak kömür taşımacılığına başlamasına rağmen gülmeye devam ediyor.

Katıldığı bir duruşmada gülerek mahkemenin huzurunu bozmasından, babası ve annesinin cenazesinde gülmesine kadar başından birçok olay geçen Özcan Soylu da dünyayı sarsan ekonomik krizden etkilendi. Su tesisatçılığı yaparak geçimini sağlayan Soylu, kriz nedeniyle iş yerini kapatarak kömür taşımacılığına yöneldi.

Türkiye'nin, 'Gülen Adam' olarak tanıdığı Soylu, akrabasının yanında kömür taşıyarak geçimini sağlamaya çalışmasına rağmen gülmeye devam ediyor. Soylu, "Ağlanacak halime gülüyorum. Elimde değil ama gülmek hoşuma gidiyor. Ekonomik krizden dolayı su tesisatçılığı mesleğimi bıraktım. İşsiz kalınca bir akrabamın yanında kömür taşıyarak geçimimi sağlamaya başladım. Birçok kişiden iş istememe rağmen, 'Sen ünlü oldun, senin işe ihtiyacın yoktur' dediler. Çalışmak utanılacak bir şey değil ki, ben ne iş olsa yaparım. Hayatımda hiç ağlamadım, hep güldüm. Annenim ve babamın cenazesinde bile gülmekten kırıldım. Cenazelerine bile katılamadım. Birçok TV kanalında, gazetelerde haberlerim çıktı ama bana bir
katkısı olmadı. Bir reklam teklifi gelse hemen oynarım" dedi.

Özcan Soylu'ya iş veren kömür satıcısı Mahmut Çakırtaş ise, "Çalışırken sürekli gülmesi bizi de mutlu ediyor. Bazen moralimiz bozuk olduğunda bizi de güldürüyor, kendisinden çok memnunum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 20:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?