3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kuaförler bir gün izin istiyor!

Sivas Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ömer Şeker, haftanın 7 günü hizmet veren bayan kuaförlerinin bir gün tatil yapmaları konusunda yönetim olarak karar alarak, girişimde bulunduklarını belirterek, “Tatilin salı günü olmasını istiyoruz” dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Şeker, daha önceki dönemlerde erkek kuaförlerin ve berberlerin haftanın bir günü tatil edilmesi kararı aldıklarını ve bunu yürürlüğe koyduklarını söyledi.

Erkek berber ve kuaförlerin pazar günleri tatil yaptıklarını belirten Şeker, bayan kuaförlerin de bir gün resmi tatil istediklerini vurgulayarak, "Bayan kuaförlerimizin haftanın 7 günü müşterilerine hizmet verdikleri için kendi sosyal yaşantılarına zaman ayıramadıklarını belirttiler. Bu nedenle erkek kuaför ve berberlerinde olduğu gibi odamızdan bir gün tatil talebi ile karşılaştık. Yönetim olarak karar aldık. Belediye Başkanımız Sami Aydın'ı ziyaret ederek, talebimizi ileterek, destek istedik" dedi.

Şeker, erkek kuaför ve berberlerin pazar günü tatil olduğunu da hatırlatarak, "Bayan kuaförlerimiz de haftanın en az iş gücü olan salı günü tatil olmasını istiyor. Belediyeden gerekli izin çıktığında kent merkezindeki tüm bayan kuaförleri salı günü izinli olacak" dedi.

Şeker, gerekli izin çıktığında bunu kamuoyu ile paylayacaklarını, tatil edilmeden önce de hizmetlerin aksamaması için kuaförlerde salı günlerinin tatil edildiği konusunda uyarıcı yazıların asılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 18:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?