3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kuaförler salı günü çalışmayacak!

Sivas Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ömer Şeker, bayan kuaförlerinin salı günleri tatil yapacağını söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ömer Şeker, berber ve kuaför esnafı olarak mesai mefhumu ve tatili olmayan bir meslek icra ettiklerini söyledi.

Mesleği yaparken haftanın her günü çalıştıkları için tatil yapma imkanı bulamadıklarını, hatta ailelerine dahi zaman ayıramadıklarını belirten Şeker, "Berberler ve Kuaförler Odası yönetimi olarak geçtiğimiz yıllarda önemli bir çalışma yaparak, erkek kuaförlerimizin pazar günleri işyerlerini kapatarak tatil yapmalarını sağladık. Bu uygumla başladığından beri bizler yaşantımızı anladık. Ancak bayan kuaförlerimiz bu uygulamadan faydalanamıyordu ve onlar da haftanın her günü çalışmak zorundaydı. Bizde yönetim olarak bayan kuaförlerimize yönelik olarak bir anket düzenledik. Bu anketin sonucuna göre kuaförlerimizin tamamı tatil istiyordu. Tatil isteyen üyelerimizin yüzde 90'ı ise salı gününü tatil olmasını istediler. Bizlerde bu talep üzerine Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Beşir Köksal ve Belediye Başkanımız Sami Aydın'ı ziyaret ederek üyelerimizin bu talebini ilettik. Talebimiz belediyemiz tarafından da olumlu karşılandı ve encümene sunularak kabul edildi. Bundan böyle pazar günleri erkek kuaförlerimiz, salı günleri ise bayan kuaförlerimiz tatil yapacaklardır" dedi.

Başlayacak olan uygulama ile artık bayan kuaförlerin bir günlüğüne de olsa dinlenme ve ailesine zaman ayırma imkanı bulacaklarını kaydeden Şeker, "Bayan kuaförlerimizin isteği doğrultusunda alınan ve salı gününden itibaren uygulamaya geçecek olan bu karara bayan kuaförlerimizin mutlaka uymalarını istiyoruz. Bizlere ve meslektaşlarımıza her konuda yardımcı olan, sorunlarımızı ve sıkıntılarımı çözmeye gayret gösteren Birlik Başkanımız Beşir Köksal ve Belediye Başkanımız Sami Aydın'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni uygulamamızın Türkiye genelinde örnek olmasını ümit ediyor, bayan kuaförlerimize de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 23:03:30
Güncelleme :25 Şubat 2009 Çarşamba 23:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?