5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Küçük Jöne büyük hediye

Yıllar önce Türk sinemalarında boy gösteren 80 santimlik 'Bitirim Zeki' lakaplı Zeki Keskin'e valilik, belediye ve Dosteli Derneği, 42 yıldır çalıştırdığı büfenin kabinini değiştirerek destek oldu.

Sivas'ta Sirer Caddesi'nin giriş köşesinde 42 yıldır Tekel bayiliği yapan Bitirim Zeki, şu günlerde unutulmamanın mutluluğunu yaşıyor. Sivas'a geçtiğimiz yıl ataması yapılan Vali Veysel Dalmaz'ın sürekli olarak ziyaret ettiği Bitirim Zeki'nin geçimini sağladığı büfe; Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Dosteli Derneği'nin girişimi sonrasında yenileniyor.

Bugün eski kabinin yıkılarak yerine yeni kabinin takılacağını söyleyen Bitirim Zeki, "Gençliğimde sinemaya atılmıştım. Öncesinde Ankara Devlet Tiyatrosu'nda bir süre çalıştım. Aysel Tansu beni buradan alarak İstanbul'a götürdü ve sinema hayatına atıldım. 3 yıl çeşitli filmlerde rol aldım. Nuri Sesigüzel ile 'Fabrikanın Gülü', Yılmaz Güney ile 'Kara Yılan', Ahmet Mekin ile 'Ana Beni Eversene' adlı filmler ve bir de köyde özel bir televizyon için çekilen 'Şehit' adlı filmde rol aldım. Zonguldak'ta yapılan Film Gecesi'ne katılmak üzere yola çıktık. Otobüs kaza yaptı. 40 yolcu ölürken sadece ben ile şoför yaralı olarak kurtulduk. Kaza nedeni ile sakatlanınca memleketim Sivas'a geldim" dedi.

Dönemin Belediye Başkanı Rahmi Günay tarafından Sirer Caddesi girişinde kendisine bir kabin verildiğini ve geçimini Tekel ürünleri satarak sağladığını belirten Bitirim Zeki, "42 yıldır aynı yerde büfemi çalıştırmaktayım. Sayın Valimiz Sivas'a atandıktan sonra çok kez benim yanıma geldi. Çalıştırdığım büfenin kabininin sağlıksız olduğunu söyleyen Valimiz, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Dosteli Derneği, bana yeni bir kabin sözü verdi. Bugün eski kabini boşalttım ve yıkılmaya başladı. Yarın yeni kabin takılacak. Pazartesi günü ise açılış yapılacak. Burada beni düşünerek mutlu eden tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bundan sonra işlerimi daha sağlıklı bir kabinde devam ettireceğim" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 15:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?