6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Küçük semazenler büyüledi

Sivas Müftülüğünün organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamındaki gece büyük ilgi gördü.

İmamlar korosu tasavvuf müziği seslendirirken, 2 küçük semazen büyükleri ile sema yaptı.

4 Eylül Kapalı spor Salonu'nda yapılan etkinliğin açılış konuşmasını İl Müftüsü Mustafa Balık yaptı. Son peygamber Hz. Muhammed'in tüm dünyada anıldığını söyleyen Balık, peygamberi iyi tanımak gerektiğini ifade etti.

Ardından Müftü Balık Vali Veysel Dalmaz'a çiçek verdi. Vali Dalmaz ise yaptığı konuşmasında değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, "Bizi biz yapan, milletimizi millet yapan bazı değerlerimiz vardır. Bnlar inanç, fedakarlık, paylaşım gibi konulardır. Bunlar içinde öyle bir değer vardır ki canlar verilen peygamber aşkıdır. İşte bu aşk bizi bu gün burada buluşturdu. Bu nedenle sevgiyi her zaman anlatmalıyız ve yaşamalıyız. Onun için ailelere çok işler düşmektedir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sivas merkez camilerde görev yapan imamların korosu sahne aldı. İmamlar koro ve solo şeklinde Türk tasavvuf müziği seslendirdi. Gece semazen ekibinin gösterisi ile tamamlandı.

Gecede en çok ilgiyi semazen ekibinde yer alan 2 çocuk gördü. Yaşları 12-14 arasında değişen 2 çocuğun gösterileri seyircilerden büyük alkış aldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 13:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?