7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kültür Merkezi faaliyete geçti

Sivas Belediyesi tarafından aşevi olarak kullanılan ve daha sonra yapılan tadilatla Hanımlar Kültür Merkezi olarak düzenlenen binada bayanlara yönelik meslek edindirme kursları ve eğitim çalışmalarına başlandı.

Sivas Belediyesi'nin sosyal ve kültürel alandaki çalışmaları kapsamında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Hanımlar Kültür Merkezi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi çok yönlü olarak faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar Sivas'ta sosyal ve kültürel amaçlı projelere önderlik yapan Sivas Belediyesi, Hanımlar Kültür Merkezi'nin faaliyetlerine başlamasıyla birlikte Türkiye'de ilkelere imza atmaya devam ediyor.

Sivas Belediyesi Hanımlar Kültür Merkezi, kentte yaşayan kadınların karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak, onlara danışmanlık yapıp gerekli mercilere yönlendirmek ve kadınların kendilerini geliştirmeleri için destek olacak eğitim faaliyetleri sunacak. Merkezde sosyolog, psikolog, avukat ve gönüllü doktorlar görev alacak. Hanımlar Kültür Merkezi'ne başvuran kadınların karşılaştıkları sorunların niteliğine göre alanındaki uzman kişilerle görüşmeleri sağlanacak.

Bu faaliyetler kapsamında hanımları da unutmayan Sivas Belediyesi, hanımlara yönelik 4 projeyi birden faaliyete geçirmeye hazırlandığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:40:34
Güncelleme :21 Ekim 2008 Salı 17:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?