7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kümebaşı izci kursu sona erdi

KÜMEBAŞI İZCİ KURSU SONA ERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın 2010 faaliyet programında yer alan Kümebaşı kursu sona erdi.

İzci liderlerinin gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Paşabahçe Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi'nde 19 - 25 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen kursa, 30 farklı ilden 85 kursiyer eğitim gördü. Kurslara katılan izciler, eğitim gördükleri Paşabahçe Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi'nde veda gecesi düzenledi. Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, daha önce kendisini ziyaret ederek veda gecesine davet eden izcilerin kampını ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, izciliğin bir gönüllük işi olduğunu belirterek, farklı illerden ilimize gelen izci temsilcilerine teşekkür etti. Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil ise izcilik organizasyonunun gençlerin sağlıklı yetişmesine katkı sağlamaya yönelik yararlı bir faaliyet olduğunu kaydetti. Kursa katılan temsilcilerin Sivas'tan iyi izlenimlerle ayrılacaklarına inandığını belirten Çınargil, tarihi ve kültürüyle, Türkiye'nin modern şehirlerinden biri olan Sivas'ta Kümebaşı izcilik kursunun yapılmasından dolayı Sivas Belediyesi ve Sivaslılar olarak memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kamp ateşinin de yakıldığı Kümebaşı kursu veda gecesi, çeşitli etkinliklerin sunulmasıyla sona erdi.

Kümebaşı kursu sebebiyle düzenlenen veda kampına, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil'in yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ve Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal da katıldı.

KÜMEBAŞI İZCİ KURSU SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 15:36:03
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 16:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?