5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Kurban Bayramı soğuk geçecek

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Bayram tatili süresince hava tahminlerini açıklayan Meteoroloji İstasyon Müdürü Atilla Uzun, Kurban Bayramı'nın soğuk geçeceğini söyledi.

Hava tahmini ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Uzun, "Yöremizde hüküm sürmekte olan soğuk ve yağışlı hava etkisini devam ettirecek. Ancak Yağış yöremizi Perşembe yani Bayramın 1. günü terk edecek olmasına rağmen soğuk hava hükmünü sürdürmeye devam edecektir" dedi.

Uzun Kurban Bayramı tatili süresince hava tahminlerinin de şu şekilde olmasının beklendiğini belirtti;

"19 Aralık Arefe günü parçalı çok bulutlu aralıklı olarak serpinti şeklinde kar yağışlı geçecek. 20 Aralık Bayramın 1. günü parçalı çok bulutlu sabah ve gece saatlerinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. 21 Aralık Bayramın 2. günü de hava sıcaklığında bir değişiklik olmayacak ve parçalı bulutlu gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek. Bayramın 3. günü olan 22 Aralık günü parçalı bulutlu gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek. Bayramın son günü olan 23 Aralık'ta da parçalı bulutlu gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek" dedi.

Uzun, uyarılarda bulunarak, "Vatandaşların özellikle buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 17:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.120.xxx Tarih : 20.12.2007 11:08:59

Bayramın kış aylarına dek gelmesi hakikaten bir bayram havasını yaşatmıyor. Ancak bayramı gönlümüzde yaşıyoruz. www.haber58.com