6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kurban satış yerleri açıklandı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerleri belirlendi.

Suşehri Kaymakamlığı, Suşehri Belediyesi, Suşehri Müftülüğü, Sağlık Grup Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon kararı ile ilçe merkezindeki kurban satış yerlerinin belirlendiği belirtildi.

Ordu Caddesi Köse Süleyman Camii yanı, yine aynı güzergahta Kutlu Mobilya yanı ve Fevzi Çakmak Caddesi'nde kurban satışlarına başlandığını belirten Suşehri Belediyesi Veteriner Hekim Deniz Aydın, sağlık kontrolleri ve denetimlerini ise zabıta ve veteriner ekipleri eşliğinde yapıldığını söyledi.

Kurban satışlarını ilçe dışında yapmak isteyen vatandaşların Zabıta Müdürlüğü'nde gerekli belgelerini hazırladıktan sonra ilçe dışında kurban satışlarını yapabileceklerini kaydeden Aydın, “Böylelikle kurbanlıkların küpe ve aşı numaraları tespit edilip, veteriner kontrolünde izinler verilmektedir. Ayrıca, kaçak hayvan geçişi de engellenmiş olmaktadır. Belediyemiz mezbahanesi iç ve dış mekanında yapılan tadilat ve temizlik çalışmaları da tamamlanmıştır. Vatandaşlarımız bayram günü hayvanlarını sağlıklı şartlarda mezbahana de sıra alarak kestirebilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 17:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?