7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kuzey Anadolu fay hattına inceleme

Sivas'a üç ayrı ülkeden gelen yerbilimi araştırmacıları, Gölova ilçesinde Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda incelemelerde bulunuyor.

Yerbilimcileri Yeni Zelandalı Jeff Fraser, İspanyol David Garcia ve Belçikalı Nathalie Marica, Gölova ilçesine bağlı Günalan köyünden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde çalışıyor. Avrupa Komisyonu tarafından görevlendirilen ve Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi'nce de desteklenen yerbilimleri araştırmacıları, Taşova, Osmancık, Reşadiye ve Gölova ilçelerinde yaklaşık 8 aydır çalışmalarını sürdürüyor. Araştırmacılar, yaptıkları kazı çalışmaları neticesinde dört ayrı ilçeden aldıkları toprak parçalarının analizlerini ve bitki örneklerini uluslararası panellerde Avrupa ülkelerine gösterecek.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yeni Zelandalı Jeff Fraser, Avrupa Komisyonu tarafından görevlendirildiklerini ve Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki Taşova, Osmancık, Reşadiye ve Gölova ilçelerinde çalışma yaptıklarını söyledi. 8 aydır bölgede kazı çalışması yaptıklarını belirten Fraser, "Kazı alanlarından alınan toprak parçaları, otlar ve yer hareket şekillerini fotoğraflayıp uluslararası panellerde göstereceğiz. Yeraltı hareketlerini inceleme programımıza parasal olarak Avrupa Komisyonu ve Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi destek veriyor. Gölova ilçesine bağlı Günalan köyünde dört noktada kazılarımız oldu. Çalışmalarımız 8 Eylül 2008 tarihine kadar devam edecek. Bu kazılarda da çok iyi neticeler aldık. Türkiye'nin deprem bölgelerinden birinde olmamıza rağmen çok güzel ve gizli kalmış tarihi kalıntılara da rastlayabilmek mümkün. İnsanları da çok sıcakkanlı. Bizlere buradaki çalışmalarımızda her türlü kolaylığı sağlıyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 10:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?