2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Kuzu göbeği mantarı sezonu açıldı

KUZU GÖBEĞİ MANTARI SEZONU AÇILDI

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde Kuzu Göbeği Mantarı, sezonu ilkbahar yağmurlarının gelmesi ile birlikte açıldı.

Koyulhisar'da ilkbaharın gelmesi ile birlikte yüksek kesimlerde yetişen ve sezonu yaklaşık bir ay süren Kuzu Göbeği Mantarı, Koyulhisar vatandaşlarına ve ilçe esnafına büyük gelir kapısı sağlıyor.

Tür olarak yüksek rakımlı bölgelerde çam ağacı ve meşe ağacının yetiştiği yerlerde rastlanan Kuzu Göbeği Mantarı, kendi türü içinde kıymetli bir yere sahip olması ve mutfak kültüründe çok lezzetli bir tür olmasının yanı sıra ilaç sanayinde de kullanılması açısından büyük gelir getiren bir sektörde yarışıyor.

Koyulhisar'da aracı olarak bu ticaret zincirine katkı sağlayan İşletmeci Yakup Aslan, Kuzu Göbeği Mantarı'nın yöre insanına büyük gelir getirdiğine değinerek, "Her yıl Nisan ve Mayıs ayları itibari ile ormanlık bölgelerde yetişen Kuzu Göbeği Mantarı'nın fiyatı bu yıl yaşı 30-40 TL arası, kurusu ise 250-300 TL arası değişiyor. Biz bu mantarı vatandaşlarımızdan alarak yine bu işle uğraşan tüccarlara satıyoruz ve bir anlamda aracı görevi görüyor, Koyulhisar ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kuzu Göbeği Mantarının besin ve enerji değeri yüksek olmasının yanı sıra Avrupa ülkelerinde ve zengin mutfaklarında çok tercih edilen ve pahalı yemek olarak satılan bir besindir. Kuzu Göbeği mantarı kurutulduktan sonra fabrikalarda işlenip Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor" diye konuştu.

Kuzu Göbeği Mantarının 150-200 gram kadar büyüdüğünü sözlerine ekleyen Aslan, Kuzu Göbeği Mantarı sezonunun bu yıl bereketli olacağını ifade etti.

KUZU GÖBEĞİ MANTARI SEZONU AÇILDI
KUZU GÖBEĞİ MANTARI SEZONU AÇILDI
KUZU GÖBEĞİ MANTARI SEZONU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2011 Cumartesi 15:57:00
Güncelleme :14 Mayıs 2011 Cumartesi 23:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?