5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Liderlik işe yaradı

Süper Lig’in ilk yarısını lider olarak tamamlayan Sivasspor, bölgedeki işadamlarını da heyecanlandırdı. Birçok deplasman maçına otobüs ile giden Sivasspor’un otobüsünü yenilemek isteyen işadamları 500 bin YTL’lik bir kampanya başlattı.

SON dönemlerdeki başarılarıyla ön plana çıkan Anadolu kulüpleri şehrin önde gelen işadamlarından da destek görüyor. Önceki gün Galatasaray’ın Gençlerbirliği Oftaş karşısında aldığı beraberlik ile ligin ilk yarısını lider tamamlayan Sivasspor 15 yıl aradan sonra bir ilke imza attı. En son Kocaelispor’un 1992 yılında elde ettiği başarıyı tekrarlayan Sivasspor’a şehrin önde gelen sanayicileri de destek için bir araya geldi. Sivas Ticaret Sanayi Odası öncülüğünde Sivasspor’a 500 bin YTL’lik otobüs almak için kampanya başlatıldı. Sanayi Odası’nın internet sitesinden de duyuru yapan işadamları, şehrin takımının deplasman maçlarına otobüs ile gittiğini belirterek, futbolun ekonomik getirisinden en çok sanayicinin faydalandığının bilinci içerisinde olduklarını vurguladı.

YEMEK BİLETLERİ 1000 YTL: Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, şehrin futbol takımının bölge ekonomisine çok büyük katkı sağladığını belirterek, "Sivasspor’un Süper Lig’deki başarısı ortada. Bu başarı biz sanayicilere de çok büyük katkılar sağlıyor. Duyarsız kalmamak adına böyle bir kampanya başlattık. Bu bir bağış değil. Şehrin önde gelen işadamları tarafından bir yemek düzenliyoruz. Bu organizasyonda biletleri 1000 YTL’den satışa çıkardık. Burada toplanacak parayla 500 bin YTL’lik bir otobüs almayı planlıyoruz. Bu bizim Sivasspor’a olan borcumuzdur" dedi.

OTELLER VE HAVALİMANI YENİLENDİ: Osman Yıldırım, 2002 yılında Sivas’ta bir danışma kurulu kurduklarını hatırlatarak, "Bu kurul Sivas’ın geleceği için 16 maddelik bir çalışmaya imza attı. Bu çalışmadaki maddelerden biriyse Sivasspor’un Süper Lig’e çıkmasıydı" diye konuştu. Yıldırım, futbolun Sivas ekonomisine katkısını ise şöyle anlattı: "Süper Lig’de oynamak Sivasspor gibi takımlar için çok önemli. Futbol, Sivas’ın akıllarda kalan kötü imajını sildi. Şehirde bir bütünlük oluştu. Yatırımcılar için organize sanayi bölgelerini tanıtma imkanı doğdu. Sivas’taki havalimanı yenilendi. Oteller yapıldı. Şimdi bir alışveriş merkezi için düğmeye basılıyor. Çevre illerden maç günleri Sivasspor’u izlemeye geliyorlar."

DÜNYADA 7 MİLYON SİVASLI: Sivasspor’un önümüzdeki dönemde Avrupa Kupaları’nda da başarılı olması için bölgedeki işadamlarının desteğinin süreceğini bildiren Yıldırım, "Dünya genelinde 7 milyon Sivaslı var. Sivaslılık bilinci yeniden doğuyor" dedi. Geçmişte Sivas’ta yaşanan olayların bölge için kötü bir imaj yarattığını ve futbolun bu imajı tersine çevirdiğini de söyleyen Yıldırım, "Maçlar dolayısıyla şehre gelenler bölgenin ne kadar modern ve çağdaş bir cumhuriyet şehri olduğunu görüyor. Sosyal hayat değişiyor. Önümüzdeki dönemde bölge turizminin de canlanacağını düşünürsek Sivas geleceğin şehri olmaya adaydır" diye konuştu.

Milli Takım otobüsünden daha güzelini alacağız

DEPLASMANLARDA oynanan futbol maçlarının kulüp bütçeleri için büyük bir yük oluşturduğunu anlatan Osman Yıldırım, "Bir deplasman maçının kulübe maliyeti 100 bin YTL" dedi. "Bölgenin ulusal holdingi yok" diyen Yıldırım, "Biz bu kampanyayı tabana yaymaya karar verdik. Yani bir işadamı çıkıp 500 bin YTL bağış yapamayacağına göre, 500 tane 1000 YTL’ye ihtiyacımız olduğunu söyledik. Sivasspor’a alacağımız otobüs Milli Takım otobüsünden daha güzel olacak. Birkaç firma ile görüşme içindeyiz. Önümüzdeki günlerde hangi otobüsü alacağımıza karar vereceğiz" dedi.

Keşke bizim ilimizde büyük holdingler olsa

SİVASSPOR’un önümüzdeki yıl Avrupa kupalarında oynayacağına da inandıklarını söyleyen Osman Yıldırım, şöyle devam etti: "Onun için kulübümüzün şimdiden bazı eksiklerinin giderilmesi için bu kampanyaların, desteklerin devam etmesi lazım. Keşke bizim ilimizde de çok büyük holdingler ve zenginler olsa da Sivasspor’umuza tek başına büyük destekler, bağışlar ve sponsorluklar yapabilse. Bunlar yok ama bizde büyük bir nüfus yoğunluğuna sahibiz. Bunu harekete geçirerek insanların azda olsa ödeyebilecekleri kampanyalar düzenleyerek desteklerini sağlamak durumundayız. Otobüsü aldıktan sonrada yine Sivasspor yöneticileri ile görüşerek ihtiyaçları doğrultusunda bu kampanyayı sürekli hale getirmek istiyoruz. Hep beraber olursak bunda başarılı oluruz diye düşünüyorum."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 12:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?