6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Liseli öğrencilerden resim sergisi

Sivas'ta Muzaffer Sarızözen Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi son sınıfta okuyan 6 kız öğrenci, ilk kişisel resim sergilerini açmanın heyecanını yaşıyor.

6 Fırça Resim Grubu adı altında bir çalışma grubu oluşturan Gamze Yanardağ, Vildan Güler, Emine Aydın, Zülal Epik, Handan Çakmak ve Halide Elik isimli 6 öğrenci, okulda 2 yıldır yaptıkları karma, portre, natürmort ve özgün yağlıboya çalışmalarını Sivas Valiliği'nin yayınlarından Sultan Şehir Dergisi, dershaneler ve bazı esnafların sponsorluğunda 23 Şubat'ta Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergilemeye hazırlanıyor.

3 gün açık kalacak sergide öğrencilerin 38 eseri yer alacak. Eserlerin satışından elde edecekleri geliri üniversite eğitimi için kullanacaklarını belirten öğrenciler, "Başta eğitime ve sanata önem veren Valimiz Veysel Dalmaz, Belediye Başkanımız Sami Aydın ile bizim eğitimimizde büyük katkıları olan öğretmenlerimizi ve tüm sanatseverler ile Sivaslıları sergimize davet ediyoruz" dedi.

Öğrenciler, kırsal alanda okula gitmeyen kızlara da, "Bizler okuldan önce de resim yapıyorduk. Ama okulda aldığımız eğitimle sanatımızı oldukça ilerlettik. Kırsal alanlarda yeteneği bulunan ancak okula gitmeyen kızların olduğunu tahmin ediyoruz. Okula gitmeyen tüm kızların okula gitmesini, hatta Güzel Sanatlar Lisesi'ne kayıt yaptırarak, yeni sanatçıların çıkmasına katkı vermelerini istiyoruz" çağrısında bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 11:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?