7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Liseli ressamlar sergi açtı

Sivas Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuyan son sınıf kız öğrencilerinin oluşturduğu '6 Fırça Resim Sergisi' açtı.

Devlet Güzel Sanatlar Sergi Salonu'nda 3 gün açık kalacak sergiyi, Vali Yardımcısı Zafer Ataman ile Belediye Başkanı Sami Aydın yaptı. Açılış öncesi bir konuşma yapan öğrencilerden Gamze Yanardağ, aynı okulda okuyan arkadaşları Emine Aydın, Halide Elik, Handan Çakmak, Vildan Güler ve Zülal Epik tarafından oluşturulduğunu söyleyerek, "39 adet eser bulunduğunu sergimizdeki asıl hedefimiz, biz gençlerin neler yapabileceğini göstermektir. 6 Fırça Sanat Grubu her türlü resim yarışmalarına katılmayı, Sivas'a dereceler edindirmeyi hedef olarak kendine görev bildi. Bu sergiden elde edilecek geliri, 6 arkadaş üniversite eğitimimizde kullanmak istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise 6 bayandan oluşan genç grubun güzel çalışmalar ortaya koyduğunu belirterek, "Kızlarımıza fırsat verildiği zaman neler yapabileceklerini neleri başarabileceklerini hep birlikte görüyoruz. Bundan sonra grubun çalışmalarını daha büyük şehirlerde Ankara'da İstanbul'da değişik yerlerde göreceğimize inanıyor, bunu temenni ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Zafer Ataman da sergide olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydederek, 6 kız öğrencinin bir araya gelip güzel bir arkadaşlık örneği sergilemesinin sevindirici olduğunu dile getirdi. Ortaya konulan birliktelikten ötürü genç sanatçıları kutlayan Ataman, 6 Fırça Sanat Grubunu yaptıkları çalışmalardan ötürü tebrik etti.

Konuşmaların ardından serginin açılışını Vali Yardımcısı Ataman ile Belediye Başkanı Aydın serginin açılışını yaparak, gezdi.
Sergi 26 Şubat'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 18:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?