6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Macar araştırmacı Sivas'ta

Macarlı Araştırmacı Dr. Gabor Szöllösg, Türk atçılık ve okçuluğuyla ilgili çalışmalar yapmak üzere Sivas'a geldi.

Sivas'a gelen Dr. Szöllösg, Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Sivas Atlı Spor ve Cirit Kulübü Başkanı Sami Genel, Okçuluk İl Temsilcisi Hilmi Arıç ve Cirit Kulübü sporcusu Mustafa Yazıcı'da katıldı.

Uzun yıllardır geleneksel Türk ve Macar okçuluğu üzerine çalışmalar yapan Dr. Gabor Szöllösg, Macaristan ve Sivas'taki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sivas'ta şuanda atlı okçuluğun geliştiğini ifade eden Szöllösg, atlı okçuluğun Türkiye'de yaygın olmadığı için gerekli çalışmaların yapılması halinde Sivas'ın bu alanda bir marka haline gelebileceğini söyledi.

Dünyada batı tarzı biniciliğin tescilli olduğunu da ifade eden Szöllösg, Türk - Macar işbirliği sayesinde doğu binicilik tarzının da bir binicilik ekolu haline gelebileceğini vurguladı. Vali Veysel Dalmaz ise, Sivas'ta geleneksel spor dallarının geliştirilmesine büyük önem verildiğini kaydetti.

Cirit ve atlı okçuluk alanında yapılan çalışmaların sevindirici olduğunu söyleyen Dalmaz, bu iki spor dalının daha rahat şartlar altında yapılması ve geliştirilmesi için gayret göstereceklerini belirtti.

Ziyaretin sonunda Dr. Szöllösg, Dalmaz'a Macaristan'a özgü gümüşlü kemer çantası hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 14:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?